Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGrove kerneboller - opskrift - Madkogebogen
Grove kerneboller
Grove kerneboller
Grove kerneboller
Grove kerneboller

Grove kerneboller - opskrift

Til 4-6 personer

Ingredienser
- 1 dl. knækkede rugkerner
- 1 dl. knækkede hvedekerner
- ½ dl. hørfrø
- ½ dl. sesamfrø
- 3 dl. vand
- 15 g. smør
- 1 pk. gær
- 1 ½ dl. lunkent vand
- 1 tsk. salt
- 400 g. sigtemel
- æg til pensling

Sådan gør du
- Kog de knækkede rug og hvedekerner i en gryde sammen med hørfrø, sesamfrø og vand i ca. 5 min.
- Rør smørret i, og lad blandingen køle til den er lunken.
- Rør gæren ud i det lunkne vand i en skål.
- Tilsæt den lune kerneblanding, salt og det meste af sigtemelet.
- Ælt dejen godt, mens du løbende tilsætter mere mel. Dejen skal til sidst være i stand til at holde på formen.
- Form dejen til boller, og læg dem på et stykke bagepapir på en bageplade.
- Tag en spiseske dyppet i vand, og glat bollerne lidt på overfladen.
- Lad bollerne hæve tildækket og lunt til næsten dobbelt størrelse.
- Pensel bollerne med sammenpisket æg, og bag dem på næstnederste rille i en forvarmet ovn på 225 c. i 25 min.
- Bollerne afkøles på en rist inden servering.



Forslag til


Flere gode opskrifter!


Gryderet m. kylling og hvide bønner

Gryderet m. kylling og hvide bønner

Skøn ret til en regnvejrsaften - mør kylling med chili og hvide bønner...
Italiensk spaghetti ret

Italiensk spaghetti ret

Simpel ægte italiensk spaghetti ret med pancetta og pecorino...
Pasta m. soltørret tomat pesto

Pasta m. soltørret tomat pesto

Fantastisk pastraret med bacon og soltørret tomat pesto...
Konkylier pasta m. soltørrede tomater

Konkylier pasta m. soltørrede tomater

Pasta og kødsovs med et hint af chili...

Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-

Navigation

Sociale medier