Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonHjemmelavede tortellini med spinat - opskrift - Madkogebogen
Hjemmelavede tortellini med spinat opskrift
Hjemmelavede tortellini med spinat opskrift
Hjemmelavede tortellini med spinat opskrift
Hjemmelavede tortellini med spinat opskrift

Hjemmelavede tortellini med spinat - opskrift

Til 2-4 personer

Ingredienser
- 300 g. durumhvedemel
- 3 æg
- 1 spsk. olivenolie
- 250 g. spinat
- 150g. ricotta
- 50 g. smør
- 5 spsk. parmesan
- Persille
- Mynte
- Salt og peber

Først skal den hjemmelavede pastadej laves, hvorefter spinat skal ind i tortellini. Bare rolig; det er ikke svært, men vi deler processen i to faser herunder.

Pasta: Sådan gør du
- Hæld durumhvedemel i en skål og lav en udhulning i midten af skålen, så melet mest af alt ligger i siderne af skålen.
- Hæld 3 æg, 1 tsk. salt og 1 spsk. olivenolie ned i udhulningen i skålen med durumhvedemel.
- Læg langsomt mel fra siderne ind over den flydende æggeblanding i midten og massér melet ind i massen lidt efter lidt. Fortsæt med at arbejde melet ind i midten, så dejen bliver tykkere, indtil det hele er en smidig blanding. Tilsæt eventuelt mere mel, hvis blandingen er for løs og klistret, eller tilsæt lidt vand, hvis blandingen er for melet.
- ælt dejen grundigt på et bord (i mindst 8-10 minutter).
- Lad dejen hvile i mindst 1 time før du skærer den ud.

Fyld: Sådan gør du
- Rens spinat under vandhanen og damp/kog hurtigt spinaten i det vand der er tilbage imellem bladene efter skylning.
- Pres det meste vand ud og hak spinaten fint.
- Bland spinaten med ricotta, 1 spsk. mynte og 1 spsk. persille. Krydr med lidt salt og peber.
- Rul pastadejen ud med en kagerulle, når den er færdig med at hæve. Lav små runde cirkler i dejen på 6-7 cm i diameter - f.eks. med et glas.
- Læg en lille portion af spinatblandingen på hver dej-cirkel. Pensl efterfølgende kanterne på dejcirklerne med lidt vand.
- Bøj dejcirklerne ind over spinatblandingen, så spinaten ligger indeni. Pres kanterne godt sammen, så dejen ikke går op. Nu har du tortellini, som italienerne ville lave dem.
- Læg dine formede tortellini på et hviskestykke og lad dem tørre i 1 time.
- Bag nu tortellini i en gryde med letsaltet vand i 3-4 minutter (ikke for længe!).
- Smelt 50 g. smør
- Servér tortellini med lidt smeltet smør henover og med reven parmesan. Pynt med persilleblade.



Forslag til


Flere gode opskrifter!


Gryderet m. kylling og hvide bønner

Gryderet m. kylling og hvide bønner

Skøn ret til en regnvejrsaften - mør kylling med chili og hvide bønner...
Italiensk spaghetti ret

Italiensk spaghetti ret

Simpel ægte italiensk spaghetti ret med pancetta og pecorino...
Pasta m. soltørret tomat pesto

Pasta m. soltørret tomat pesto

Fantastisk pastraret med bacon og soltørret tomat pesto...
Konkylier pasta m. soltørrede tomater

Konkylier pasta m. soltørrede tomater

Pasta og kødsovs med et hint af chili...

Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-

Navigation

Sociale medier