Svinefilet i solbær
Svinefilet i solbærSvinefilet i solbærSvinefilet i solbær

Svinefilet i solbær - opskrift

Til 4-6 personer

Ingredienser
- 1½-2 kg svinefilet uden ben og sværd (eller svinemørbrad)
- 6 dl. solbærsirup
- 1 rødløg
- Hvidløg
- Frisk ingefær
- Frisk persille
- Salt og peber

Sovs:
- Maizena
- Salt og peber


Sådan gør du
- Start med at pres 2 fed hvidløg, skær 1 rødløg i både og grovhak frisk ingefær så der er nok til 2 tsk.
- Find en stor gryde, som stegen kan være i. Kog op 6 dl. vand, 6 dl. solbærsirup, hvidløg, rødløg i både, ingefær, 3 tsk. salt og 6 peberkorn. Tilsæt også nogle stilke persille.
- Læg stegen i og skru ned for varmen, så retten lige netop ikke koger. Stegen skal have cirka 30 min. Bruger du svinemørbrad, så ca. 10 min. mindre. Det er afhængigt af størrelsen.
- Tag kødet op og lad det trække i 15 minutter før et skæres ud.
- Sovsen skal nu laves af vandet i gryden. Start med at si de store ting fra gennem en si. Du skal bruge cirka 6 dl. af kogeblandingen. Tilsæt herefter 1 spsk. maizena, 1 dl. vand og lidt salt og peber. Kog op indtil konsistensen er som du foretrækker.
- Skær svinefileten i skiver og servér.

Tip: kan serveres med kartofler og en lækker salat.


Denne opskrift er læst 9514 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier