Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTandoori kylling (tikka masala) med raita - opskrift - Madkogebogen
Tandoori-kylling med raita
Tandoori-kylling med raita
Tandoori-kylling med raita
Tandoori-kylling med raita

Tandoori kylling (tikka masala) med raita - opskrift

Til 2-3 personer

Ingredienser
- 3-4 kyllingelår
- 2 fed hvidløg
- Salatblade (romaine eller spinat)
- 1 agurk
- Ingefær
- Olivenolie
- Garam masala
- Spidskommen
- Paprikakrydderi
- Cayennepeber
- 1 citron
- 2 dl. yoghurt
- Salt og peber

Raita:
- 2 dl. yoghurt
- Spidkommen
- 10-15 mynteblade

Sådan gør du
- Kyllingen bliver bedst, hvis den trækker henover natten, men det kan også lade sig gøre 1-2 timer før.
- Del kyllingelårene i to og rens dem fra skind og fedt. Skær dybe snit i kyllingekødet.
- Blend følgende i en blender: 2 fed hvidløg, 2 dl yoghurt, 2 cm skrællet ingefær, saften fra ½ citron, 1 spsk. garam masala, 1 spsk. Spidskommen, ½ tsk. cayennepeber, 1 spsk. paprika og lidt salt. Tag herefter en frysepose og tilsæt blandingen og kyllingekødet. Ryst posen og lad den trække i køleskabet (gerne natten over).
- Forvarm ovnen på 220 grader på varmluft og læg kyllingestykkerne ind på en rist med en bageplade under. Læg en smule smør oven på kyllingestykkerne og giv dem 20-25 minutter i ovnen.
- Del agurken i to og skær den ene halvdel i både. Skær salatbladene i mindre stykker.
- Nu skal raita’en laves. Skær den anden halvdel af agurken i små terninger. Hak myntebladene groft.
- Bland 2 dl yoghurt, 2 tsk. spidskommen, de hakkede mynteblade samt de små agurketerninger samt lidt salt. Nu er raita’en færdig.
- Servér kyllingen med agurkebådene og salatbladene, med raita’en i en skål ved siden af.

Tip: Kan også spises med naan-brød til.



Forslag til


Flere gode opskrifter!


Gryderet m. kylling og hvide bønner

Gryderet m. kylling og hvide bønner

Skøn ret til en regnvejrsaften - mør kylling med chili og hvide bønner...
Italiensk spaghetti ret

Italiensk spaghetti ret

Simpel ægte italiensk spaghetti ret med pancetta og pecorino...
Pasta m. soltørret tomat pesto

Pasta m. soltørret tomat pesto

Fantastisk pastraret med bacon og soltørret tomat pesto...
Konkylier pasta m. soltørrede tomater

Konkylier pasta m. soltørrede tomater

Pasta og kødsovs med et hint af chili...

Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-

Navigation

Sociale medier