Pastitsio
PastitsioPastitsioPastitsio

Pastitsio - opskrift

Til 6-8 personer

Ingredienser
- 250 g. ziti (lang, hul pasta, men penne kan også bruges)
- 3 spsk. revet parmesan
- 3 spsk. rasp
- Bechamelsovs

Kødsovs:
- 3 spsk. olivenolie
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 stilke selleri
- 3 spsk. friskhakket persille
- 1 tsk. oregano
- 1 kg. hakket oksekød
- 1 ½ dl. rødvin
- 1 ds. hakkede tomater
- 1 spsk. tomatpure
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. allehånde
- 2 laurbærblade


Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisning på pakken.
- Hak løg og hvidløg og skær selleri i skiver.
- Varm olien op i gryden og tilsæt derefter løg, hvidløg, selleri, persille og oregano. Lad dem stege i nogle minutter til de bliver lidt bløde.
- Tilsæt kødet og lad det stege indtil det er helt brunet.
- Tilsæt vin, tomater, tomatpure, kanel, allehånde, laurbærblade, salt og peber.
- Rør godt sammen og lad kødsovsen simre i en halv time, indtil den er blevet tyk i konsistensen.
- Sæt ovnen på 200 c. Fordel ingredienserne i små ildfaste portionsskåle (eller et stort 24x32 cm ildfast fad) på følgende måde; Læg 1/3 af pastaen i bund, og dæk den med halvdelen af kødsovsen. Læg endnu 1/3 af pastaen på og dæk med resten af kødsovsen. Fordel resten af pastaen øverst, og dæk med bechamelsovs. Drys rasp og parmesan over. Bages i 30 min. eller indtil overfladen er gyldenbrun.


Denne opskrift er læst 4056 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier