Ingredienser
- 2 store andebryst
- 2 dl. abrikosmarmelade
- 1 dl. appelsinjuice
- ½ dl. tør hvidvin
- Cognac eller brandy
- Sesamolie
- 1 bundt frisk timian
- Sojasauce
- Plastikpose
- Evt. 1 appelsin til pynt
Sådan gør du
- Start med at lave abrikosglasur. Tag en si med små huller over en skål, og hæld 2 dl. abrikosmarmelade i, så selve abrikoskødet sies fra.
- Bland enten 1 spsk. Cognac eller Brandy i skålen. Tilsæt til sidst 2 tsk. sojasauce.
- Nu skal marinaden laves. Tag en skål og bland 1 dl. appelsinjuice, ½ dl. tør hvidvin, 1 spsk. sesamolie (andet kan benyttes) og 2 tsk. hakket frisk timian.
- Skær eventuelt skind af andebryststykkerne, og læg dem i en plasticpose sammen med ovenstående marinade. Ryst posten kraftigt og lad kyllingen trække i køleskabet i op til 3 timer.
- Hæld marinaden fra kødet og læg kødet på en grill. Steg kyllingebryststykkerne 7-9 minutter på hver side, og krydr undervejs med salt og peber.
- Pensl med abrikosglasuren til sidst og lad kødet stege 1-2 minutter yderligere på hver side.
- Pynt den færdige and med appelsin.
- Servér med stegte grøntsager eller en frisk salat.
Tip: Resten af hvidvinen kan nydes til retten.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-