Citronrisotto
CitronrisottoCitronrisottoCitronrisotto

Citronrisotto - opskrift

Til 2-4 personer

Ingredienser
- 400g. arborio/risotto ris
- 50 ml. hvidvin
- 80g. parmesanost
- Frisk persille
- 1 citron
- 2 skalotteløg
- 3 kyllingebouillonterninger
- Smør
- Olivenolie
- Salt og peber

Sådan gør du
- Bring 1,4 liter vand med 3 kyllingebouillonterninger i kog.
- Hak skalotteløgene fint. Skyl og citronen og riv skrællen og pres saften ned i et glas.
- I en ny gryde smeltes ned 2 spsk. smør sammen med 1½ spsk olivenolie. Svits skalotteløgene i gryden i omkring 5 minutter og tilsæt risene og rør rundt.
- Tilsæt 50 ml. hvidvin og lad det fordampe unde romrøring. Tilføj nu bouillonvandet lidt efter lidt under omrøring. Hæld mere i hver gang risene er begyndt at absorbere vandet som allerede er i gryden. Bliv ved indtil alt vandet er tilføjet. Det tager omkring 30 minutter.
- Riv i mellemtiden 80 g. parmesan og hak frisk persille. Tilsæt i gryden sammen med 2 spsk. smør, 2 spsk. persille, 3 spsk. citronsaft og 5 tsk. citronskræl når risene er kogt færdige. Rør godt rundt.
- Server med salt og peber.


Denne opskrift er læst 15959 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier