Middelhavs kødboller m. krydderier fra Tunesien
Middelhavs kødboller m. krydderier fra Tunesien
Middelhavs kødboller m. krydderier fra Tunesien
Middelhavs kødboller m. krydderier fra Tunesien

Tunesiske middelhavs kødboller - opskrift

Til 4-6 personer

Ingredienser
Kødbollerne:
- 2 dl. frisk brød (skåret i små tern)
- 2 1/2 dl. mælk
- 750 g. hakket oksekød
- 1 æg
- 6 fed hvidløg (presset)
- 1 1/2 tsk. salt
- 1 tsk. sort peber
- 1 tsk. røget paprika
- 1 1/2 tsk. stødt ingefær
- 1 1/2 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. spidskommen
- 1/2 tsk. cayennepeber
- 1/2 tsk. hvidløgspulver
- 1/2 tsk. stødt koriander
- 1/4 tsk. muskatnød
- 4 spsk. friskhakket persille
- 4 spsk. friskhakket koriander
- 4 spsk. friskhakkede forårsløg
- 1/2 dl. mel
- 1/2 dl. olivenolie

Sovs:
- 3 spsk. olivenolie
- 2 løg (hakket)
- 6 hvidløgsfed
- 200 g. tomatpure
- 2 kanelstænger
- 1 knivspids saffron
- 2 kyllingebouillonterninger
- Salt og peber

Couscous:
- 5 dl. couscous
- 1 dl. gyldne rosiner
- 2 spsk. olivenolie
- Salt og peber


Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 c.
- Bag brødternene på en bageplade m. bagepapir til brødet er udtørret, men ikke brunet (ca. 10-15 min.)
- Imens laves sovsen. Opvarm olivenolien i en gryde. Tilsæt de hakkede løg, og lad dem stege til de er begyndt at blive bløde (ca. 5 min.).
- Tilsæt nu hvidløg, tomatpure, kanelstænger og saffron. Lad det stege i ca. 1 min. og tilsæt derefter salt og peber. Hæld 1 l. vand i gryden sammen med de to bouillonterninger. Lad gryden komme i kog under omrøring. Lad sovsen simre under låg imens kødbollerne laves. Rør jævnligt.
- Hæld de bagte brødterninger i en skål sammen med mælken. Rør indtil mælken er helt absorberet i brødet. Tilsæt hakket kød, æg, presset hvidløg, krydderier og salt og peber i skålen. Tilsæt nu 3 spsk. af henholdsvis den hakkede persille, de hakkede koriander og de hakkede forårsløg (således at der gemmes 1 spsk. af hver til servering).
- Med hænderne blandes alle ingredienserne grundigt sammen. Rul kødboller med hænderne i golfboldstørrelse.
- Vend kødbollerne i melet, og steg dem i en gryde i olivenolien ca. 2 min. på hver side. Kødbollerne behøver ikke at blive helt gennemstegte, men de skal være brunede. De brunede kødboller puttes løbende, som de bliver færdige, i gryden med sovsen.
- Sæt varmen på gryden med sovsen og kødbollerne til medium, og lad grydens indhold koge i 20-25 min. Smag til med cayennepeber, salt og peber.
- Mens kødbollerne simrer, koges couscous efter anvisningen på pakken, og rosinerne blødgøres i et glas med kogende vand.
- Bland olien i den færdigkogte couscous. Dræn rosinerne og rør dem i couscous sammen med salt og peber.
- Server couscous med kødboller og sovs ovenpå.


Denne opskrift er læst 23240 gange


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier