Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonBlomkålsgratin - opskrift - Madkogebogen
Blomkålsgratin
Blomkålsgratin
Blomkålsgratin
Blomkålsgratin

Blomkålsgratin - opskrift

Til 4 personer

Ingredienser
- 1 stort blomkålshoved
- 35 g. smør
- 75 g. mel
- 3 dl. blomkålsvand
- 2 ½ dl. fløde
- 4 æggeblommer
- 4 æggehvider
- rasp
- salt og peber

Sådan gør du
- Del blomkålen i buketter og kog dem i 5 min. i letsaltet vand.
- Smelt smørret i en gryde, og bland melet i. Tilsæt løbende blomkålsvandet og fløde. Lad blandingen koge nogle minutter under omrøring.
- Tag gryden af varmen og rør æggeblommerne i.
- Pisk æggehviderne stive.
- Bland halvdelen af de stive æggehvider sammen med de kogte blomkåls buketter. Smag til med salt og peber, og tilsæt derefter resten æggehviderne.
- Det hele puttes i et ildfast fad der er smurt og drysset med rasp.
- Strø brødrasp øverst, og stil gratinen nederst i ovnen på 175 c. i 1 time.

Tip: i stedet for blomkål kan også bruges broccoli eller rosenkål.


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Fancy kylling og ris ret

Fancy kylling ret

Fancy og krydret ret, der kan overskues selv på de travle ugedage...
Krydret indisk gryderet

Krydret indisk gryderet

Fyld dit køkken med duften af skønne indiske krydderier med denne vegetariske gryderet...
Gryderet m. kylling og hvide bønner

Gryderet m. kylling og hvide bønner

Skøn ret til en regnvejrsaften - mør kylling med chili og hvide bønner...
Italiensk spaghetti ret

Italiensk spaghetti ret

Simpel ægte italiensk spaghetti ret med pancetta og pecorino...

Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier