Ingredienser
- 1 rulle frosset butterdej (ca. 225 g.)
Fyld
- 600 g. kartofler
- 50 g. smør
- salt og peber
- muskat
- timian
- æg til pensling
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og høvl dem tyndt på råkostjernet.
- Læg skiverne i vand i ca. 5 min. lad dem herefter dryppe af i en sigte.
- Smelt smørret i en gryde, og lad kartoffelskiverne simre i smørret ved svag varme i 4 min.
- Drys skiverne med salt, peber, revet muskat og timian.
- Lad kartoflerne afkøle.
- Rul butterdejspladen lidt tyndere, og læg den over på en bageplade.
- Fordel kartoflerne på halvdelen af butterdejen (ikke helt ud til kanten)
- Fold dejen over på midten, så kartoflerne dækkes helt af dej.
- Tryk kanten godt sammen med en gaffel.
- Pensel piroggen med et sammenpisket æg.
- Bages i midten af ovnen ved 200 c. i ca. 25 min.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-