Græsk mad - opskrift

Til personer

Grækenland er andet og mere end mytologiske guder, olympiske lege og store filosoffer. Grækerne er nemlig også kendte for deres fantastiske køkken, som typisk er kendetegnet ved simple små retter som fx Tzatziki eller Græsk salat.

Det er i Grækenland at øst møder vest, og mange af deres madingredienser er præget deraf. Ligesom med det tyrkiske køkken, laves ofte mange små retter, som man sidder og nyder sammen. Der er således ikke forret, hovedret og dessert i det græske køkken, som vi ellers kender det.

Det græske køkken er det ældste i Europa, og grækerne er også selv kendt for at blive meget gamle. Den høje gennemsnitslevealder skyldes muligvis deres sunde, naturlige og som oftest økologiske kost. Det græske køkken har ikke ændret sig meget gennem tiderne og mange retter stammer helt tilbage fra oldtidens Grækenland og Byzantium. Meget af maden der spises på de græske øer er således ikke meget anderledes fra hvad der blev spist der for tusind år siden.

Græsk mad er kendetegnet ved at være enkel, og fremstillet af friske råvarer. Typiske ingredienser er olivenolie, peberfrugt, feta, fisk og yoghurt.

Gå til græsk mad og bliv inspireret af et middelhavskøkken med en orientalsk twist.


Forslag til


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-

Navigation

Sociale medier