Asiatisk mad - opskrift

Til personer

Asien er et kæmpe kontinent med både mange forskellige lande, folkefærd og madtraditioner. At samle alle asiatiske madopskrifter under en kategori er i virkeligheden en smule misvisnende - asiatisk mad er præcis ligeså alsidig som europæisk mad kan være - og der er jo som bekendt langt fra den tyske bratwurst til den islandske fårehjerneret.

Asiatisk mad har dog nogle fælles kendetegn, og typiske ingredienser kunne fx være fisk, nudler, kylling mv.

Asiatisk mad er et lækkert alternativ, med ofte lidt anderledes smagsoplevelser end hvad vi traditionelt er vant til i norden. Friske råvarer er must i det asiatiske køkken, og især sushi er gået hen og blevet hvermandseje på få år.

Problemet for mange almindelige dødelige danskere er, at det kan være lidt problematisk at skaffe de rette ingredienser til at kreere sit eget asiatiske måltid. Selvom det selvfølgelig kræver en ekstra indsats at kravle rundt i den ene asiatiske butik efter den anden for at skaffe råvarer, er det absolut indsatsen værd! Meget asiatisk mad er ikke alene en fryd for øjet og velsmagene, men faktisk også ganske vitaminrig og sund.

De eksotiske krydderier giver den asiatiske mad en karakteristisk smag, og mange af de asiatiske krydderier er efterhånden også blevet fast inventar i det danske køkken (fx ingefær og muskatnød).

Find inspiration til asiatiske opskrifter her.


Forslag til


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-

Navigation

Sociale medier