Indisk mad - opskrift

Til personer

Det indiske køkken er ganske velkendt i Nordeuropa, sandsynligvis fordi Indien er en tidligere britisk koloni. Den indiske madkultur er kendetegnet ved farver, dufte, krydderier og smag. Indisk mad er en fryd for alle sanserne. Desuden spiser man traditionelt med fingrene, og kniv og gaffel anvendes ikke.

Det indiske køkken beskæftiger sig meget med gryderetter, og maden er typisk karakteriseret ved at være ganske krydret i forhold til hvad vi er vant til på de mere nordlige breddegrader. Der er mange fordomme om, at indisk mad er besværligt at lave, kræver bunkevis af forskellige ingredienser og er fedtet og olieret. Ligesom med italienske restauranter, er det næsten altid muligt at opdrive en indisk restaurant næsten ligegyldigt hvor i verden man befinder sig.

Der er dog stor forskel på den mad der serveres i indiske hjem og den mad der serveres på indiske restauranter. Det indiske køkken er ikke nødvendigvis præget af uoverskuelige opskrifter, højt fedtindhold og en kilometerlang ingrediensliste.

Indisk mad er indhyllet i mystik, og mange retter handler i høj grad om at skabe sundhed og balance - mange ingredienser har rent faktisk et formål (fx giver mandler visdom).

Hovedingredienserne i indisk madlavning er ris, linser, yoghurt mv. Blandt de vigtigste krydderier kan nævnes chili, ingefær, koriander, kanel, karry og muskat. Der er dog store nationale forskelle, og nordindisk mad er som regel mere tung og kødbaseret hvorimod den sydindiske kost i højere grad er baseret på grøntsager.

Gå til vores indiske tema og find masser af opskrifter.


Forslag til


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-

Navigation

Sociale medier