Mexicansk mad - opskrift

Til personer

De fleste af os er allerede bekendte med det mexicanske køkken. Når vi tænker på mexicansk mad er det som regel med associationer til chili i alle former, størrelser og farver og vores tanker ledes hen på populære retter som Tortillas/Fajitas og Nachos. Farverig dekoration og intens smag er i hvert fald kendetegnende. Det mexicanske køkken er imidlertid andet og mere end Taco og Nachos.

Mexikansk mad er baseret på den aztekiske og mayanske madtradition, kombineret med den spanske. Nogle af retterne er altså ældgamle, og har i modsætning til vores køkkener i den gamle verden, ikke haft påvirkning udefra før opdagelsen af Columbus. De mange århundreder indianerne tilbragte afskåret fra resten af verden, betød de ikke fik nye nye ingredienser at udvikle deres mad med. Deres dyre og planteliv var fuldstændig endemisk, og altså uden sammenligning andre steder på jorden. Opdagelsen af Amerika og ikke mindst kartoflen, betød en madrevolution i Europa. Den nemme, modstandsdygtige, energirige og billige grøntsag betød at mange af Europas fattige ikke længere behøvede at sulte.

Indianerne anvendte oceaner af grøntsager vi traditionelt ikke har benyttet os af her i Europa -disse er stadig en vigtig bestanddel af det mexicanske køkken fx majs, tomater, og grønne bønner. Mexicansk mad er som udgangspunkt bygget op omkring førnævnte grøntsager, æg og kyllinge- og oksekød.

Fisk og skaldyr anvendes også i mange retter, og mexicanerne har fisket både skaldyr og sværdfisk i århundreder. Det mexicanske køkken byder også på mere alternative retter til de modige madentusiaster bl.a. kan nævnes grillede orme og myreæg - opskrifterne til sidstnævnte retter vil vi dog ikke belejlige dig med her på easy-opskrifter.

Har vi vækket din appetit, så kan du finde alle vores mexikanske opskrifter her.


Forslag til


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-

Navigation

Sociale medier