Fransk mad - opskrift

Til personer

Frankrig er gastronomiens hjemland, og ethvert madprogram med respekt for sig selv har mindst en fransk dommer eller kok. Den første franske kogebog udkom allerede i den mørke middelalder og fransk mad er en stor del af landets stolthed, tradition og selvforståelse.

Frankrig er desuden kendt for deres gamle vintradition, og landet har længe været fast leverandør af vine til det danske hof. Mange af vores dagligdags fødevarer er af fransk oprindelse, fx kan nævnes croissanter og creme fraiche.

Det franske køkken er dog meget varieret, og der er stor forskel på maden i øst (der minder meget om tysk mad, med fx pølse og sauerkraut) og maden i de øvrige regioner. Almindeligvis forbinder vi den nordfranske mad med traditionel fransk mad, og det er også det nordfranske køkken der oftest serveres på fine restauranter til gastronomiske priser.

Ost er en uundværlig del af det franske køkken. Snyd ikke dine gæster for et lækkert ostebord - udover at det er lækker og fin mad, er det også super nemt lige at stille på bordet. Medmindre man laver hjemmelavede flute, er der stort set ingen forberedelsestid på denne ret.

Se alle de delikate opskrifter fra det franske køkken på vores franske temaside.


Forslag til


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-

Navigation

Sociale medier