Spansk mad - opskrift

Til personer

Man har en tendens til at glemme det spanske køkken. Når man tænker på sydeuropæisk mad fra middelhavet forbinder man det typisk med fransk, italiensk eller græsk mad. Det er egentlig en fejl, for det spanske køkken har masser at byde på.

Spanien har dybe maritime rødder, og det præger i høj grad deres køkken hvor både fisk og skaldyr indgår i et utal af retter. Spanien har været involveret med mange forskellige folkefærd i tidernes løb, og især araberne og sydamerikanerne har påvirket de spanske madtraditioner. Det spanske køkken varierer dog meget, og de forskellige spanske retter er afspejlet af både geografi, kultur og klima.
Der er dog også undtagelser til ovenstående, og retter som tortillas, paella og chorizo spises i hele landet.

Ifølge New York Times er verdens bedste kok fra Spanien (Ferran Adria). I samme artikel hylder avisen det spanske køkkens overlegenhed overfor det franske. Ud over Ferran Adria, har fire andre spanske kokke fået 3 michelin stjerner - ja… spansk mad skal prøves.

Se alle vores spanske opskrifter her.


Forslag til


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-

Navigation

Sociale medier