Thailandsk mad - opskrift

Til personer

Med thailands placering i hjertet af asien, er det ikke underligt at deres madtraditioner er meget influeret af de omkringliggende lande - og vice versa.
Thailands køkken er verdenskendt for sine meget krydrede og smukke retter, der ofte er enten sure, søde, salte eller bitre. I det nordlige Thailand bruger man ofte karry med lime, hvor man i syden generelt favoriserer karry med kokosmælk. Generelt foretrækker thaierne friske krydderurter, frem for tørrede krydderier.

Mange af de populære thailandske retter er faktisk originalt fra Kina, og er kommet til Thailand via Teochew folket, som i dag udgør hovedparten af den thai-kinesiske befolkning. Det var fx kineserne der introducerede thaierne for både wok, friturestegning, nudler og soja. Desuden har thailænderne også adopteret både persiske og indiske retter. Det skal dog dermed ikke forstås som om thaierne har tyvstjålet deres lære mad fra naboerne, thaierne har også påvirket sine omgivelser og desuden også sat deres eget præg på alle retterne.

Ris er, ligesom mange andre steder i Asien, en næsten uundværlig råvare i det thailandske køkken. Oprindeligt spiste thaierne med højre hånd, men i dag er det dog de fleste steder blevet mest normalt at bruge bestik.

Se alle vores thailandske opskrifter her.


Forslag til


Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-

Navigation

Sociale medier