Ingredienser
- 3 husblas-plader
- 50 g. sukker
- 5 dl. fløde
- 1 vaniljestang
- 1 spsk. mørk rom
- Friske bær (f.eks. jordbær)
Sådan gør du
- Læg husblas-pladerne ”i blød” i en skål med koldt vand.
- Skær vaniljestangen over og skrab frøene ud (smid dem ikke ud).
- Tag en gryde og hæld fløde, sukker, vaniljestangen og frøene i. Lad blandingen koge langsomt op, mens du rører rundt.
- Tag gryden af varmen og tilsæt husblas og 1 spsk. mørk rom. Rør rundt indtil husblas er helt opløst.
- Hæld blandingen gennem en si med små huller, og hæld blandingen over i 4-6 små skåle afhængigt af, hvor mange der skal serveres til.
- Lad skålene stå i køleskabet indtil blandingen er stivnet (typisk 4-5 timer).
- Servér desserten ved at vende skålene på hovedet på en tallerken. Pynt med bær eller andet tilbehør.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-