Ingredienser
- 4-8 kartofler (afhængigt af størrelsen)
- 2 auberginer
- 300 g. hakket oksekød
- Løg
- Hvidløg
- 1 dåse hakkede tomater
- Olivenolie
- Kanel
- Allehånde (krydderpeber)
- Laurbærblade
-
- Til Bechamelsovs
- Hvedemel
- Smør
- 4 dl. Mælk
- 150 g. Parmesan
- Muskat
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg.
- Opvarm en dyb pande med en smule olivenolie og steg løg og hvidløg
- Tilsæt 300 g. hakket oksekød og brun den.
- Krydr med ½ tsk. kanel, ¼ tsk. allehånde, salt og peber og tilsæt de hakkede tomater. Lad de koge i cirka 7-8 minutter.
- Smelt 4 spsk. smør i en gryde. Tilsæt 4 spsk. hvedemel lidt efter lidt indtil sovsen er tyk. Tilsæt nu 150 g. revet parmesan, ½ tsk. muskat, salt og peber. Nu har du en bechamelsauce. Gem den tid side; den skal bruges om lidt.
- Skær kartofler i semi-tynde skiver og læg dem i bunden af et ildfast fad.
- Skær auberginer (kan udelades) i skiver og læg halvdelen ovenpå kartoflerne i fadet.
- Hæld kødsovesen i fadet og læg den anden halvdel af auberginerne ovenpå.
- Hæld bechamelsovsen øverst i fadet.
- Sæt det ildfaste fald i ovn ved 200 grader i cirka 40 minutter.
- Servér enten på flade tallerkener eller i små skåle.
Tip: Kan serveres med brød eller oliven til.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-