Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLinser - opskrift - Madkogebogen
Linser
Linser
Linser
Linser

Linser - opskrift

Til 4 personer

Ingredienser
Linsedej
- 250 g. mel
- 185 g. smør
- 50 g. flormelis
- 2 æggeblommer

Creme
- 2 ½ dl. mælk
- 2 æg
- 2 spsk. sukker
- 1 vaniljestang (eller 2 spsk. vaniljesukker)
- 2 spsk. mel


Sådan gør du
Linsedej
- Kom mel og flormelis i en skål.
- Smuldr smørret i, tilsæt æggeblommerne og saml dejen.
- Sæt dejen i køleskabet. Min. 30 min., men gerne til næste dag.

Creme
- Put alle ingredienserne til cremen i en gryde, og pisk dem sammen.
- Bring massen i kog mens der røres.
- Når cremen er blevet tyk tages den af varmen. Rør i cremen løbende under afkølingen.

- Smør linseformene med smør (du kan evt. bruge en muffins-form).
- Rul dejen ud så den er ca. 2-4 mm. tyk.
- Udstik runde plader i samme størrelse som linseformene. Brug evt. et glas.
- Læg en rund plade dej i hver form, og kom en god tsk. creme i hver.
- Udstik lågene lidt mindre, og læg over dem over linserne. Klem kanterne godt sammen, ellers løfter låget sig under bagningen.
- Linserne bages ved 200 c. i 15 min.
- Lad linserne køle helt af inden de fjernes fra formen, de er meget skrøbelige.



Forslag til


Flere gode opskrifter!


Gryderet m. kylling og hvide bønner

Gryderet m. kylling og hvide bønner

Skøn ret til en regnvejrsaften - mør kylling med chili og hvide bønner...
Italiensk spaghetti ret

Italiensk spaghetti ret

Simpel ægte italiensk spaghetti ret med pancetta og pecorino...
Pasta m. soltørret tomat pesto

Pasta m. soltørret tomat pesto

Fantastisk pastraret med bacon og soltørret tomat pesto...
Konkylier pasta m. soltørrede tomater

Konkylier pasta m. soltørrede tomater

Pasta og kødsovs med et hint af chili...

Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-

Navigation

Sociale medier