Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonRugbrød med surdej (2 stk.) - opskrift - Madkogebogen
Rugbrød med surdej
Rugbrød med surdej
Rugbrød med surdej
Rugbrød med surdej

Rugbrød med surdej (2 stk.) - opskrift

Til - personer

Ingredienser

Surdej
- 4 dl. rugmel
- 3 dl. kærnemælk (eller naturel yoghurt)
- ½ tsk. salt

1. dag
- 4 dl. hvedemel
- 12 ½ dl. rugmel
- 8 dl. vand
- 1 ½ spsk. salt
- surdej

2. dag
- ½ dl. hvidtøl eller maltøl
- 1 dl. vand
- 1 spsk. brun farin
- 50 g. hørfrø
- 450 g. flækkede rugkerner

- mælk til pensling


Sådan gør du

Surdej
- Rør mugmelet sammen med kærnemælk og salt.
- Lad det stå i 2-3 dage ved stuetemperatur.

1. bagedag
- Bland rugmel og hvedemel, og rør vandet i lidt af gangen.
- Rør salt og surdej i.
- Sæt dejen til hævning i 1 døgn ved ca. 18-20 c.

2. bagedag
- Rør øl, vand, farin, hørfrø og flækkede rugkerner i den hævede dej.
- Tag et par dl. af dejen fra, og gem det til næste gang der skal bages (surdej kan holde sig ca. 14 dage i køleskabet eller alternativt fryses ned, hvis der er lang tid til næste gang der skal bages).
- Fordel dejen i to smurte 1 ½ liter forme.
- Lad brødende efterhæve i med et klæde over i 6-8 timer.
- Bag brødene ved 175 c. i 1 ½ time.
- Tag brødene ud af formene, og dæk dem til med et viskestykke.

Tip: Det er bedst at lade brødene stå til næste dag, så er de nemmere at skære.



Forslag til


Flere gode opskrifter!


Gryderet m. kylling og hvide bønner

Gryderet m. kylling og hvide bønner

Skøn ret til en regnvejrsaften - mør kylling med chili og hvide bønner...
Italiensk spaghetti ret

Italiensk spaghetti ret

Simpel ægte italiensk spaghetti ret med pancetta og pecorino...
Pasta m. soltørret tomat pesto

Pasta m. soltørret tomat pesto

Fantastisk pastraret med bacon og soltørret tomat pesto...
Konkylier pasta m. soltørrede tomater

Konkylier pasta m. soltørrede tomater

Pasta og kødsovs med et hint af chili...

Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-

Navigation

Sociale medier