Ingredienser
- 1 pk. gær
- 50 g. smør
- 2 dl. vand
- 3 dl. mælk
- 1 tsk. salt
- 350 g. rugmel
- 50 g, knækkede hvedekerner
- 350 g. hvedemel
- 1 dl. havregryn til drys (eller hvad du ellers kan finde på)
Sådan gør du
- Gæren smuldres i en stor skål.
- Smelt smørret i en gryde. Hæld derefter mælk og vand i gryden (sammen med smørret), og lad det blive lunt.
- Hæld den lune blanding over gæren i skålen, og rør gæren ud.
- Tilsæt rugmel, salt, hvedekerner og det meste af hvedemelet i.
- Rør dejen godt, og lad den hæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord.
- Del dejen i 4 portioner, og tril dem til flutes.
- Sæt de 4 flutes på en plade med bagepapir og skær flutene igennem på tværs, så der bliver 16 små stykker.
- Lad dem efterhæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse.
- Pensel dem med vand, og drys derefter havregrynene (eller anden pynt) udover. Tryk dem evt. let ned i dejen.
- Bag mini-rigbrødene på næstnederste rille i en forvarmet ovn på 225 c. i 20-25 min.
- Afkøles på en rist.
Tip: Læg evt. et ildfast fad med lidt vand i bunden af ovnen, på den måde bliver brødene mere gyldne.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-