Ingredienser
- 1½-2 kg svinefilet uden ben og sværd (eller svinemørbrad)
- 6 dl. solbærsirup
- 1 rødløg
- Hvidløg
- Frisk ingefær
- Frisk persille
- Salt og peber
Sovs:
- Maizena
- Salt og peber
Sådan gør du
- Start med at pres 2 fed hvidløg, skær 1 rødløg i både og grovhak frisk ingefær så der er nok til 2 tsk.
- Find en stor gryde, som stegen kan være i. Kog op 6 dl. vand, 6 dl. solbærsirup, hvidløg, rødløg i både, ingefær, 3 tsk. salt og 6 peberkorn. Tilsæt også nogle stilke persille.
- Læg stegen i og skru ned for varmen, så retten lige netop ikke koger. Stegen skal have cirka 30 min. Bruger du svinemørbrad, så ca. 10 min. mindre. Det er afhængigt af størrelsen.
- Tag kødet op og lad det trække i 15 minutter før et skæres ud.
- Sovsen skal nu laves af vandet i gryden. Start med at si de store ting fra gennem en si. Du skal bruge cirka 6 dl. af kogeblandingen. Tilsæt herefter 1 spsk. maizena, 1 dl. vand og lidt salt og peber. Kog op indtil konsistensen er som du foretrækker.
- Skær svinefileten i skiver og servér.
Tip: kan serveres med kartofler og en lækker salat.
Forslag til
Mad på 15 min
Mad på 30 min Favoritter Kager Grillmad Gæstemad Kærlighedsmad Brunch Nem mad Sommermad Let mad Hurtig mad Julemad Børnemad Børnefødselsdag Brød Tilbehør Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-