Ingredienser
- 1½-2 kg svinefilet uden ben og sværd (eller svinemørbrad)
- 6 dl. solbærsirup
- 1 rødløg
- Hvidløg
- Frisk ingefær
- Frisk persille
- Salt og peber
Sovs:
- Maizena
- Salt og peber
Sådan gør du
- Start med at pres 2 fed hvidløg, skær 1 rødløg i både og grovhak frisk ingefær så der er nok til 2 tsk.
- Find en stor gryde, som stegen kan være i. Kog op 6 dl. vand, 6 dl. solbærsirup, hvidløg, rødløg i både, ingefær, 3 tsk. salt og 6 peberkorn. Tilsæt også nogle stilke persille.
- Læg stegen i og skru ned for varmen, så retten lige netop ikke koger. Stegen skal have cirka 30 min. Bruger du svinemørbrad, så ca. 10 min. mindre. Det er afhængigt af størrelsen.
- Tag kødet op og lad det trække i 15 minutter før et skæres ud.
- Sovsen skal nu laves af vandet i gryden. Start med at si de store ting fra gennem en si. Du skal bruge cirka 6 dl. af kogeblandingen. Tilsæt herefter 1 spsk. maizena, 1 dl. vand og lidt salt og peber. Kog op indtil konsistensen er som du foretrækker.
- Skær svinefileten i skiver og servér.
Tip: kan serveres med kartofler og en lækker salat.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-