Ingredienser
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. saltet smør
- 1 hakket løg
- 5 gulerødder (skrællet og skåret i terninger)
- 1 lille butternut squash (skrællet, befriet for kerner og skåret i terninger)
- 1 æble (skrællet, befriet for kerner og skåret i terninger)
- 1 pære (skrællet, befriet for kerner og skåret i terninger)
- 6 dl. vand
- 2 terninger hønsekødsbouillon (kan erstattes med grønsagsbouillon)
- 1 tsk. stødt muskatnød
- 2 tsk. cayennepeber
- 2 tsk. kanel
- salt og peber
- 1 dl. fløde
Sådan gør du
- Varm olien op i en stor gryde, og smelt smørret heri ved medium varme.
- Tilsæt det hakkede løg, og lad det svitse i smørret.
- Tilsæt gulerødder, butternut squash, æble og pære, og rør godt.
- Tilsæt vand, bouillonterninger og krydderier.
- Kog suppen op, og lad den derefter småkoge til grønsagerne og æblet er møre.
- Blend suppen til den er helt ensartet og uden klumper.
- Hæld suppen tilbage i gryden, og tilføj fløden under opvarmning (den må dog ikke koge).
- Smag suppen til. Tilføj mere af de enkelte krydderier efter egen smag.
- Serveres varm. Drys evt. lidt kanel eller muskatnød over.
Tip: Velegnet til nedfrysning, så lav gerne en kæmpe portion, så er der let aftensmad til en anden gang.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-