Ingredienser
- 3 gulerødder
- 2 pastinakker
- 2 røde peberfrugter
- 3 rødløg
- Hvidløg
- Smør
- Rosmarinblade
- Honning
- 2 dl græsk yoghurt
- 1 citron
- Salt og peber
Sådan gør du
- Pil rødløgene og skræl gulerødder og pastinakker. Fjern også kernerne fra peberfrugterne.
- Skær alle rodfrugterne i forholdsvis store og grove stykker/skiver. Læg dem i et ildfast fad.
- Forvarm ovnen til 250 grader.
- Skær rosmarinblade, så der er nok til 2 tsk. Pres 1 fed hvidløg. Bland nu hvidløg, rosmarin samt lidt salt og peber med 3 spsk. smeltet smør. Hæld det over grøntsagerne umiddelbart før de kommer i ovnen.
- Sæt i ovnen i ½ time.
- Nu skal en appelsindressing laves. Start med at skyl citronen og riv skallen, så der er nok til 2 tsk.
- Bland 2 dl. græsk yoghurt med 2 tsk. citronskal, 2 tsk. honning og en smule salt.
- Servér rodfrugtssalat som hovedret eller tilbehør til hovedret.
Tip: kan også laves uden dressing og bruges som tilbehør til f.eks. kød.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-