Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonBrunkager - opskrift - Madkogebogen
Brunkager
Brunkager
Brunkager
Brunkager

Brunkager - opskrift

Til 8 personer

Ingredienser
- 400 g. mel
- 100 g. smør
- 200 g. sirup
- 100 g. sukker
- Kanel
- Nelliker (stødt)
- Potaske
- Vand (eller øl)

Sådan gør du
- Find en gryde og tilsæt 200 g. sirup, 100 g. smør, 100 g. sukker samt 1 tsk. nelliker (stødt) og 2 tsk. kanel. Bring det i kog og tag gryden af varmen.
- Udrør potaske i vand eller øl. Se anvisning på pakken. Hæld det i gryden.
- Bring grydens indhold i kog igen. Afkøl herefter.
- Når blandingen er afkølet tilsæt da 400 g. mel langsomt - evt. gennem si. Ælt dejen på et bord.
- Forvarm ovnen til 170 grader.
- Rul brunkagedejen ud tyndt med en kagerulle. Brug et glas til at lave cirkler i dejen.
- Læg brunkagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 170 grader i omkring 20 minutter, eller indtil de ser færdige ud.

Tip: Brunkager er en af julens gode småkager og dufter dejligt juleagtigt, når de laves. De kan også laves med finthakkede mandler på toppen.


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Fancy kylling og ris ret

Fancy kylling ret

Fancy og krydret ret, der kan overskues selv på de travle ugedage...
Krydret indisk gryderet

Krydret indisk gryderet

Fyld dit køkken med duften af skønne indiske krydderier med denne vegetariske gryderet...
Gryderet m. kylling og hvide bønner

Gryderet m. kylling og hvide bønner

Skøn ret til en regnvejrsaften - mør kylling med chili og hvide bønner...
Italiensk spaghetti ret

Italiensk spaghetti ret

Simpel ægte italiensk spaghetti ret med pancetta og pecorino...

Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier