Ingredienser
Til abrikoserne
- 250 ml. vand
- 150 g. sukker
- 1 vaniljestang
- 20 tørrede abrikoser
- 50 ml. appelsinjuice
Til souffle
- 250 ml. mælk
- 3 æggeblommer
- 50 g. sukker (plus 1 spsk.)
- 40 g. mel
- 25 ml. appelsinjuice
- 8 æggevider
- smør til stegning
Sådan gør du
Abrikoserne (tilberedes en dag i forvejen)
- Kog vand, sukker og vaniljestang.
- Hæld blandingen over abrikoserne.
- Hæld halvdelen af appelsinjuicen over (25 ml.), dæk abrikoserne til og lad dem udbløde natten over i køleskabet.
- Læg 12 af abrikoserne og en smule af den flydende sirup til side til pynt.
- Blend resten af abrikoserne med resten af appelsinjuicen (25 ml.). Syntes du massen er for tyk, kan du tilføje mere af det flydende sirup.
Omeletsouffle
- Sæt mælken til at koge.
- I en skål pisker du æggeblommer og sukker. Pisk til konsistensen er cremet.
- Tilføj mel, og pisk igen.
- Hæld den kogende mælk over æggeblandingen i skålen og pisk godt.
- Hæld hele blandingen fra skålen over i gryden igen, og kog op under konstant omrøring.
- Tag gryden af varmen og tilføj appelsinjuice. Pisk igen.
- Opvarm panden på varmepladen. For superfine runde omeletter kan bruges en blini pande (ca. 12 cm i diameter).
- Pisk æggehviderne gundigt med 1 spsk. sukker.
- Forvarm ovnen på 180 c.
- Pisk halvdelen af æggehviderne i æggeblommeblandingen. Vend derefter forsigtigt resten af æggehviderne i.
- Put lidt smør på panden.
- Tilsæt æggeblandingen med en ske. Omeletterne skal ikke være så store.
- Sæt panden i ovnen i 6-8 min.
- Opvarm imens de hele abrikoser og den blendede abrikos-sirup.
- Vend omeletterne ud på en serveringstallerken med varme hele abrikoser og den blendede sauce.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-