Ingredienser
- 350-400 g. blandede sommerbær, f.eks. jordbær, hindbær, blåbær osv.
- 250 g. mel
- 100 g. flormelis
- 50 g. mandelmel (du kan evt. blende mandler)
- 120 g. smør
- 1 æg
- Mælk
- 225 g flødeost (f.eks. Philadelphia)
- Tarteletforme
Sådan gør du
- Først skal tarteletterne laves. Bland 200 g. mel, 80 g. flormelis, 50 g. mandelmel og 120 g. smør. Ælt indtil blandingen føles som brødkrummer.
- Tilsæt 1 æggeblomme og 1 spsk. mælk og bland rundt igen til blandingen hænger sammen. Læg plastfolie over og sæt nedkøl i 20 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Hæld lidt mel på boret og rul blandingen ud med en kagerulle til en tynd dej. Fordel dejen i 10-12 tarteletforme og prik med en gaffel i bunden af hver. Pres herefter en lille stykke sølvpapir ned i hver af dem.
- Bag i den forvarmede ovn i 10-15 minutter indtil de er gyldne. Fjern sølvpapiret og bag i yderligere 2 minutter. Tag ud og lad dem køle ned på rist.
- Find en lille skål og bland 225 g. flødeost samt en smule flormelis. Fordel blandingen i bunden af tarteletterne og hæld de friske bær ovenpå.
- Servér med flormelis drysset ovenpå.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-