Quesadilla ”tærte” - opskrift
Til 6-8 personer
Ingredienser
- ca. 280 g. spinat
- 500 ml hytteost
- 1 æg
- 175 g revet ost
- 1 dåse kindney bønner (drænet)
- 250 ml mild salsa
- 125 ml majs
- 2 pressede fed hvidløg
- 3 spsk friskhakkede koriander
- 10 hvedetortillas
- 1 stor tomat skåret i tynde skiver
- 1 knivspids peber
Sådan gør du
- Skyl spinaten og kog den under låg i ca. 8 minutter. Du skal ikke tilføje ydereligere vand, det er fint med vandet der sidder på bladene efter skylningen.
- Læg den færdigkogte spinat i en si, og pres vandet ud af spinaten med hænderne.
- Hak spinaten let.
- Blend hytteosten til den er jævn.
- Tilføj æg, 50 ml af den revne ost og lidt peber og blend igen.
- I en skål blandes hytteost-blandingen med spinaten.
- I en anden skål moses kidney bønnerne med en gaffel.
- Rør salsa, majs og halvdelen af de friskhakkede koriander i bønne-blandingen.
- Rør det pressede hvidløg i spinatblandingen.
- Læg en tortilla på et stykke bagepapir. Smør et lag af spinat-blandingen på.
- Læg en ny tortilla ovenpå, og smør et lag af bønne-blandingen på.
- Læg en ny tortilla ovenpå igen, og fortsæt på denne måde med yderligere 3 lag af bønne- og spinatblanding.
- Øverst drysser du med halvdelen af det resterende revne ost.
- Afslut med at lægge den sidste tortilla på toppen, og pynt med tomatskiver og det sidste revne ost.
- Bages i 30 min på 180 c. Afslut med 2 min. på grillfunktion.
- Pynt med de friskhakkede koriander.
Tip: Fyldet kan laves på forhånd, så den kan ”samles” hurtigt inden gæsterne ankommer.