Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPastitsio - opskrift - Madkogebogen
Pastitsio
Pastitsio
Pastitsio
Pastitsio

Pastitsio - opskrift

Til 6-8 personer

Ingredienser
- 250 g. ziti (lang, hul pasta, men penne kan også bruges)
- 3 spsk. revet parmesan
- 3 spsk. rasp
- Bechamelsovs

Kødsovs:
- 3 spsk. olivenolie
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 stilke selleri
- 3 spsk. friskhakket persille
- 1 tsk. oregano
- 1 kg. hakket oksekød
- 1 ½ dl. rødvin
- 1 ds. hakkede tomater
- 1 spsk. tomatpure
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. allehånde
- 2 laurbærblade


Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisning på pakken.
- Hak løg og hvidløg og skær selleri i skiver.
- Varm olien op i gryden og tilsæt derefter løg, hvidløg, selleri, persille og oregano. Lad dem stege i nogle minutter til de bliver lidt bløde.
- Tilsæt kødet og lad det stege indtil det er helt brunet.
- Tilsæt vin, tomater, tomatpure, kanel, allehånde, laurbærblade, salt og peber.
- Rør godt sammen og lad kødsovsen simre i en halv time, indtil den er blevet tyk i konsistensen.
- Sæt ovnen på 200 c. Fordel ingredienserne i små ildfaste portionsskåle (eller et stort 24x32 cm ildfast fad) på følgende måde; Læg 1/3 af pastaen i bund, og dæk den med halvdelen af kødsovsen. Læg endnu 1/3 af pastaen på og dæk med resten af kødsovsen. Fordel resten af pastaen øverst, og dæk med bechamelsovs. Drys rasp og parmesan over. Bages i 30 min. eller indtil overfladen er gyldenbrun.


Forslag til


Nyhedsbrev

Flere gode opskrifter!


Fancy kylling og ris ret

Fancy kylling ret

Fancy og krydret ret, der kan overskues selv på de travle ugedage...
Krydret indisk gryderet

Krydret indisk gryderet

Fyld dit køkken med duften af skønne indiske krydderier med denne vegetariske gryderet...
Gryderet m. kylling og hvide bønner

Gryderet m. kylling og hvide bønner

Skøn ret til en regnvejrsaften - mør kylling med chili og hvide bønner...
Italiensk spaghetti ret

Italiensk spaghetti ret

Simpel ægte italiensk spaghetti ret med pancetta og pecorino...

Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-2015

Navigation

Sociale medier