Ingredienser
- 550 g. kyllingebryst (oksekød kan også bruges)
- 3 limefrugter
- 3 dl kokosmælk
- Spidskommen
- Koriander
- Gurkemeje
- Salt
- Trægrillspyd
- Rød karrypasta
- Jordnøddesmør
- Sambal oelek (chilipasta, f.eks. fra Santa Maria)
- Rørsukker
- Fiskesauce
Sådan gør du
- Skær kyllingebryst i lange strimler
- Nu skal marinaden blandes. Bland 4 spsk. presset lime, 2 dl. koksmælk, ½ tsk. spidskommen, ½ tsk. koriander, ½ tsk. gurkemeje og lidt salt.
- Fordel marinaden over kyllingen og lad det trække i mindst 45 minutter. Læg trægrillspyd i blød i vand imens.
- Nu skal jordnøddesaucen laves. Varm 1 dl. koksmælk i en gryde. Tilsæt 1 tsk. rød karrypasta, 4 spsk. jordnøddesmør, saften fra 1 lime, ½ spsk. sambal oelek, 2 spsk. rørsukker og 1 spsk. fiskesauce, og varm op. Krydr med lidt koriander. Lad det afkøle før servering.
- Sæt kyllingen på grillspyddene og grill dem 3-4 minutter på hver siden, på enten grill eller i en ovn med grillfunktion.
- Servér kyllingespyd med jordnøddesauce ved siden af.
Tip: Kan serveres med ris.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-