Ingredienser
- 250 g. mellemstore champignoner
- 175 g. kæmperejer
- 6-8 trægrillspyd
- Hvidløgseddike
- Olivenolie
- Tør hvidvin
- 2 citron
- Hvidløg
- Sukker
- Frisk timian
- Frisk persille
- Chilipulver
- Salg og peber
Sådan gør du
- Læg trægrillspyddene i vand i 30-45 minutter før brug
- Rens svampene og skær stilkene fra.
- Marinaden skal laves. Bland 1 ½ dl. ekstrajomfru olivenolie, ¾ dl. hvidvinseddike, ¾ dl. tør hvidvin, saft fra 2 citroner, 1 knust fed hvidløg, 2 tsk. sukker, 1 spsk. friskhakket timian, 2 spsk. friskhakket persille, 2 tsk. chilipulver og lidt salt og peber i en gryde.
- Tilsæt svampene og lad dem koge i 4-5 minutter i marinaden.
- Hæld marinaden over i en si, og lad marinaden flyde ud i en skål. Smid den ikke ud, men lad den afkøle i et stykke tid.
- Marinér nu rejerne i den kolde marinade. Lad dem gerne ligge i helt op til 1 time i marinaden, før marinaden hældes fra.
- Sæt rejer og svampe på spyddene og læg dem på grillen (ikke for tæt på kullene). Giv spyddene 2-3 minutter på hver side, og krydr eventuelt med salt og peber undervejs.
- Servér med f.eks. tomater
Tip: Disse spyd kan sjældent stå alene, men er et fantastisk element til en grillmiddag.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-