Ingredienser
- 275 g. mel
- 175 g. smør
- 50 g. gær
- ½ dl. fløde
- 1 æg
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
Remonce (fyld til wienerbrødet)
- 5 spsk. flormelis
- 150 g. smør
Creme
- 2 æggeblommer
- 1 spsk. sukker
- 1 ½ dl. mælk
- ½ tsk. vaniljesukker
- 2 tsk. mel
- 1 æg til pensling
- Flormelis til hvid glasur som pynt
Sådan gør du
- Smuldr smørret i melet.
- I en anden skål røres gæren ud i fløden. Rør derefter æg og sukker i.
- De 2 skåle blandes sammen, og dejen æltes godt (evt. på bordpladen med lidt ekstra mel).
Creme
- Pisk æggeblommer, sukker, mælk og mel i en gryde under opvarmning.
- Når cremen er blevet tyk tages den af varmen, og vaniljesukkeret blandes i.
Remonce
- Rør flormelis og smør sammen til en masse.
- Rul halvdelen af dejen ud, så den passer i størrelsen til den ønskede form.
- Smør formen og beklæd den med dejen. Tryk dejen 2-3 cm op af kanten. Skær derefter kanten så den er lige hele vejen rundt.
- Fordel cremen på dejbunden.
- Rul resten af dejen ud til et rektangel og smør remonce på i et jævnt lag.
- Rul derefter dejen sammen på langsiden, og skær den ud i skiver. Skiverne lægges ned i cremen (i kageformen) med snitfladerne nedad.
- Lag smørkagen hæve i 30 min.
- Pensel kagen med æg, og bag den ved 200 c. i 30 min.
- Dæk kagen med sølvpapir i de sidste 10 min. af bagetiden. Derved undgår du at kagen bliver sort på toppen inden den er gennembagt.
- Når kagen er afkølet pyntes med glasur.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-