Ingredienser
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 6 pasteuriserede æggehvider
- 6 spsk. sukker
- 6 blade husblas
- 2 ½ økologiske citroner
- citronskal fra 1 ½ citroner
- 2 ½ dl. piskefløde
- 1 dl. piskefløde
- 1 ½ dl. piskefløde til pynt
Sådan gør du
- Pres citronerne og riv skallen på 1 ½ citron.
- Tag 4 skåle frem.
- Pisk æggehviderne stive i den første skål.
- I den anden skål piskes æggeblommer, sukker, revet citronskal og et par spiseskefulde citronsaft.
- I den tredje skål piskes 2 ½ dl. af piskefløden til flødeskum.
- Læg husblasen i blød i koldt vand i ca. 5 min. i den fjerde skål.
- Vandet knuges af, og varmes med resten af citronsaften i en gryde til bladene er smeltet.
- Når husblasen er svagt lunken vendes det i den anden skål (den med æggeblommerne) med en dejskraber.
- Vend derefter de piskede æggehvider i, og til sidst flødeskummen.
- Det hele hældes i portionsskåle eller en stor skål, og stilles på køl i nogle timer eller natten over.
- Inden servering piskes resten af piskefløden stiv, og sprøjtes på fromagen i et flot mønster.
Forslag til
› Mad på 15 min
› Mad på 30 min › Favoritter › Kager › Grillmad › Gæstemad › Kærlighedsmad › Brunch › Nem mad › Sommermad › Let mad › Hurtig mad › Julemad › Børnemad › Børnefødselsdag › Brød › Tilbehør › Snacks |
Kopiering af opskrifter eller artikler fra siden er strengt forbudt, og beskyttet af copyright - All Rights Reserved 2013-